Corona

Hoe bescherm je jezelf, je kindje en je omgeving tegen corona? Ga je wel of niet voor vaccinatie als je zwanger bent? Hier vind je informatie omtrent covid-19 om een keuze te maken die bij jou past.

Alle onderzoeken, artikelen en video's over corona

De 22 weken prik. Wie kiest er wel voor en wie niet?

De 22 weken prik. Wie kiest er wel voor en wie niet? 11 november 2021. Kinkhoest wordt veroorzaakt door een bacterie in de luchtwegen. Voor baby’s is kinkhoest gevaarlijk, zij kunnen long- of hersenschade oplopen. Ieder jaar belanden 170 baby’s in het […]

Meer lezen
NVOG, NVK en KNOV roepen zwangeren op zich te laten vaccineren

NVOG, NVK en KNOV roepen zwangeren op zich te laten vaccineren 05 november 2021. Gynaecologen, verloskundigen en kinderartsen zien het afgelopen half jaar het aantal zwangeren met COVID-19 op de intensive care verdubbelen. Ook constateren zij een toename van het aantal […]

Meer lezen
Bekijk alle nieuwsberichten

Doe mee aan onderzoek,
en help de wetenschap vooruit!

  • Coronapandemie maatregelen: gevolgen voor zwangeren en voor zorgverleners

    Er wordt onderzocht wat het effect is van de maatregelen als gevolg van de corona pandemie op de geboortezorg in Nederland voor zowel zwangere vrouwen als zorgprofessionals.

    Bekijk dit onderzoek
  • Veilige en persoonlijke zorg tijdens de coronapandemie

    Het ASPIRE-project onderzoekt wat tijdens de coronapandemie in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland het beste heeft gewerkt in de geboortezorg. Het doel is om te zorgen voor veilige en gepersonaliseerde zorg voor moeder, partner en baby.

    Bekijk dit onderzoek