06 oktober 2022. Deel je ervaring rondom je menstruatie: met andere vrouwen, zorgverleners en onderzoekers. We verzamelen verhalen van mensen rond hun menstruatie en klachten. Daarvoor zijn we op zoek naar vrouwen* die hun verhaal willen vertellen.

*Ook non-binaire personen en trans mannen kunnen menstrueren en willen we includeren in het onderzoek.

Wat is het onderzoeksproject Menstruatieverhalen?

Dit onderzoek verzamelt ervaringen rondom de menstruatie en klachten. We interviewen vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden uit heel Nederland. Je verhaal wordt verwerkt als film-, audio- of tekstfragment op de website www.pratenovergezondheid.nl. Daar kunnen andere mensen die menstrueren leren van jouw verhaal. Bovendien kunnen gynaecologen, huisartsen en andere zorgverleners je verhaal bekijken, beluisteren of lezen, om zo de ervaringen van hun patiënten beter te begrijpen. Op die manier hopen we de zorg rondom menstruatie(klachten) te verbeteren.

Wil je meedoen?

Neem dan contact op met onderzoeker Lisa Zuidema van MMC. Samen bespreken jullie of, waar en wanneer je geïnterviewd kunt worden om je verhaal te delen. Als je vragen hebt, kun je haar ook bellen of mailen. Neem contact op met Lisa via e-mail (menstruatieverhalen@mmc.nl) of telefoon (06 17 53 68 94). Voor meer informatie kijk op: www.pratenovergezondheid.nl.

Menstruatieverhalen – vrouwen aan het woord is een initiatief van de afdeling Gynaecologie van Máxima MC (MMC) in Veldhoven. Het onderzoek is een samenwerkingsverband tussen MMC en Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het onderzoek wordt gefinancierd door MMC en het Fonds Alledaagse Ziekten.