Richtlijnen

Op het gebied van verloskundige zorg zijn er landelijke richtlijnen opgesteld door het KNOV, de NVOG en de NVK. Deze richtlijnen dragen bij aan verbetering van de kwaliteit van verloskundige zorg. Hierdoor ontstaat minder variatie en meer transparantie in handelen in de verloskundige zorg.

Logo KNOV

De richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen zijn richtinggevend voor het professioneel handelen van verloskundigen in hun zorg voor zwangeren. Je vindt hier standaarden en standpunten op het gebied van onder andere: een niet vorderende ontsluiting, onderzoek van de pasgeborene, borstvoeding en anticonceptie.

Richtlijnen KNOV

De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen en heeft als missie om de beste kwaliteit van zorg te leveren voor vrouwen in alle levensfasen. De NVOGĀ  richtlijnen zijn onderverdeeld in de volgende aandachtsgebieden: (uro)gynaecologie, oncologie, perinatologie, psychosomatiek en voortplantingsgeneeskunde.

Richtlijnen NVOG

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) komt op voor de gezondheid van kinderen en behartigt de belangen van kinderartsen. Hier vind je onder andere richtlijnen over algemene- en acute kindergeneeskunde, erfelijke en aangeboren aandoeningen en neonatologie.

Richtlijnen NVK