Ouders zijn

Voeden van en omgaan met baby

In dit thema worden ervaringen met het voeden van het kindje beschreven. Hier wordt weergegeven hoe vrouwen het geven van borstvoeding hebben ervaren en worden enkele ervaringen met flesvoeding beschreven. Ervaringen rondom het maken van de keuze voor voeding worden gepresenteerd in het thema Voorbereiding bevalling. Tot slot worden in dit thema kort enkele andere aspecten beschreven hoe de vrouwen omgaan met hun kindje.

Herstel na de bevalling

Dit thema gaat over het herstel na de bevalling. Tevens wordt aandacht besteed aan hoe vrouwen de zwangerschap en bevalling hebben verwerkt en hoe zij de lichamelijke veranderingen na de bevalling hebben ervaren. Complicaties rondom het herstel, zoals trombose en een postnatale depressie worden beschreven in het thema Na de bevalling – complicaties bij moeder of kind.

Complicaties bij moeder of kind

Bij sommige vrouwen verliep het herstel na de bevalling niet voorspoedig. Zij kregen last van lichamelijke complicaties of een postnatale depressie. Ervaringen hiermee worden in dit thema beschreven. Tevens wordt in dit thema aandacht besteed aan hoe vrouwen gezondheidsproblemen bij hun kindje hebben ervaren.